Rolluiken laten plaatsen

Wilt u multifunctionele zonwering voor uw ramen? Rolluiken houden niet alleen de zon tegen, maar ook de warmte en het geluid. Bij Noord-Oost Kozijnen bent u verzekerd van mooie, op maat gemaakte rolluiken die ook nog eens voor u geplaatst kunnen worden. Daar heeft u dus geen omkijken meer naar.

Contact opnemen

Contact opnemen

Wilt u meer informatie, een offerte aanvragen of vrijblijvend advies?

Wat zijn rolluiken?

Rolluiken zijn eigenlijk rolgordijnen, maar dan voor buiten. De luiken rollen op boven het raam en zijn vanaf binnen te besturen. Rolluiken zijn een vorm van buitenzonwering die we tegenwoordig veel zien terugkomen bij nieuwbouwwoningen. Ze passen echter bij elk type woning, omdat ze in veel verschillende uiterlijkheden komen. Bij Noord-Oost Kozijnen kunt u ook solar rolluiken laten plaatsen. Deze solar rolluiken draaien op zonne-energie. Hierdoor kunt u ze altijd gebruiken om de zon te blokkeren, zelfs als de stroom is uitgevallen.

De voordelen van rolluiken

Rolluiken worden niet voor niks zoveel geplaatst als zonwering. Ze komen namelijk met nog meer voordelen dan enkel het weren van de zon, dankzij hun multifunctionaliteit.

Warmte reguleren

Rolluiken bieden goede warmteregulatie, omdat ze aan de buitenkant van de ramen worden gemonteerd. Door rolluiken te laten plaatsen bent u in de zomer verzekerd van een koele woning, omdat de warmte van de zon wordt buiten gehouden. In de winter houden ze de warmte juist binnen. Dat houdt in dat rolluiken de kosten van de verwarming of de airconditioning dus lager houdt.

Bescherming van de ramen

Rolluiken helpen ook bij het beschermen van de ramen. Onze ramen krijgen flink wat te verduren van het weer. UV-straling, hagel en harde regen. Rolluiken helpen bij het beschermen tegen alle soorten weersomstandigheden, waardoor u zeker weet dat uw ramen lang mooi blijven.

Inbrekers afweren

Rolluiken weren inbrekers af. Doordat ze een extra barrière vormen voor alle ramen in huis, is het huis goed afgesloten. Daarnaast levert het vrij veel geluid op als inbrekers rommelen met de luiken, waardoor u meteen weet dat er iemand bij uw huis is. Een goede bescherming dus tegen inbrekers, omdat ze weten dat de bewoners van het huis zichzelf goed beschermen.

Geluidsdempend

Wat ook ideaal is aan rolluiken, is dat ze geluid dempen. Door de extra barrière voor de ramen worden geluidsgolven beter tegengehouden. Dit is vooral fijn als u aan een drukke straat woont of in de ochtend niet graag wakker wordt gemaakt door het vroege werkverkeer of kinderen die vol enthousiasme naar school gaan. Zo wordt u dus minder gestoord en afgeleid.

Meer privacy

Rolluiken leveren ook meer privacy op. In tegenstelling tot binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen, kunt u rolluiken volledig sluiten en komen ze vervolgens niet meer in beweging doordat er iemand langsloopt of aan zit. Ze zitten strak aangesloten op de ramen en blijven dicht tot u besluit om ze te openen. Tegenwoordig kunt u ook kiezen voor rolluiken die alsnog wat zon doorlaten vanwege hun stof, maar kiest u voor de volledig gesloten rolluiken dan zien mensen u gegarandeerd niet zitten in de woonkamer.

Op maat gemaakte Rolluiken voor uw woning

De rolluiken van Noord-Oost Kozijnen worden op maat voor u gemaakt. Dit betekent dat we van tevoren de rolluiken prijs nog niet kunnen vaststellen, omdat het volledig ligt aan hoeveel rolluiken u wilt laten plaatsen. Doordat de luiken op maat gemaakt worden, sluiten ze perfect aan op uw ramen en bent u verzekerd van de best mogelijke zonwering. De rolluiken kosten houdt u zelf in de hand door de keuzemogelijkheden tussen verschillende rolluiken soorten die bij Noord-Oost Kozijnen worden aangeboden. U kunt uw rolluiken laten plaatsen door Noord-Oost Kozijnen of u kunt dit zelf doen als u handig bent. Daarmee beperkt u ook de uiteindelijke rolluiken prijs. Lukt het uiteindelijk toch niet om ze zelf te plaatsen, omdat het aardig wat precisiewerk vergt, dan staan wij alsnog voor u klaar om u verder te helpen.

Benieuwd hoe de rolluiken van Noord-Oost Kozijnen er in het echt uitzien? Maak een afspraak om langs te komen in onze showroom, dan helpen wij u graag verder met het maken van de beste keuze voor rolluiken.

Wilt u mooie rolluiken laten plaatsen? Noord-Oost Kozijnen regelt het.

Buiten zonwering vs. binnen zonwering

Weet u nog niet zeker of rolluiken de beste optie zijn voor uw woning? We zetten de voordelen van buiten zonwering en binnen zonwering voor u op een rijtje, dan kunt u zelf beslissen wat het beste past bij jou.

Buiten zonwering:

  • Houdt de zon perfect tegen, doordat het niet meer in beweging komt als iemand langsloopt
  • Reguleert de warmte die het huis in of uit gaat
  • Beschermt de ramen tegen weersomstandigheden en inbrekers

Binnen zonwering:

  • Meer opties om de zon gematigder binnen te laten komen
  • Kunnen dienen als mooie woonaccessoire
  • Zijn minder prominent aanwezig

Rolluiken en de vele andere opties van Noord-Oost kozijnen

Rolluiken zijn een vorm van buiten zonwering. Dat betekent dat ze ook gecombineerd kunnen worden met binnen zonwering van Noord-Oost Kozijnen. Zo heeft u altijd zelf in de hand welke mate van zonwering u wilt toepassen. Rolluiken zijn gemakkelijk te bedienen en hebben veel bijkomende voordelen, maar ze sluiten wel veel van het zonlicht buiten. Vraag dus vooral naar de mogelijkheden voor het plaatsen van zowel binnen als buitenzonwering.

U kunt bij ons niet alleen uw rolluiken laten plaatsen, maar ook alle andere vormen van zonwering die wij aanbieden. Maak snel een afspraak om langs te komen in onze showroom of om onze professionele werknemers uw rolluiken te laten inmeten.

Neem contact met ons op!