PVC-vloeren

Iedereen die wel eens een glas water op een laminaatvloer heeft laten vallen, weet hoe slecht de vloer tegen vocht kan. Als u er niet als de kippen bij bent, raakt de vloer onherstelbaar beschadigd. Daar komt bij dat de levensduur van zo’n vloer enigszins beperkt is; het laminaat slijt en zal na verloop van tijd vervangen moeten worden. Bij een PVC vloer heeft u deze problemen niet. Een PVC vloer kan uitstekend tegen vocht en heeft een lange levensduur, waarmee het bij uitstek geschikt is voor huishoudens met kinderen en huisdieren.

Contact opnemen

Contact opnemen

Wilt u meer informatie, een offerte aanvragen of vrijblijvend advies?

Een PVC vloer past in ieder huis

Houten vloeren, laminaat of parket, het kan er allemaal fraai uitzien, maar het is ook kwetsbaar. Met name vocht kan een destructieve werking hebben op deze vloeren, omdat het materiaal gaat vervormen en niet meer kan herstellen. PVC vloeren hebben hier geen last van; de aard van het materiaal is dermate vochtbestendig, dat het gewoon geen invloed heeft op de staat van de vloer. Gewoon een doekje er overheen is ruim voldoende. Ook bij vuil is de vloer makkelijk schoon te maken, omdat het vuil zich niet aan de vloer kan hechten. Naast het gemakkelijke schoonmaken, hebben PVC vloeren ook het voordeel dat ze uitstekend warmte kunnen geleiden en dus bij uitstek geschikt zijn voor huizen met vloerverwarming. De lijst is echter nog veel uitgebreider.:

 • Vrijwel onderhoudsloos
 • Vocht en vuil is geen probleem
 • Goede temperatuur geleider
 • Geluiddempend
 • Duurzaam door lange houdbaarheid en natuurlijke grondstoffen
 • Verkrijgbaar in vrijwel alle denkbare kleuren
 • Eenvoudig aan te brengen

Makkelijk te installeren, makkelijk te onderhouden

Een PVC vloer is op twee manieren te installeren; via een kliksysteem, of door de vloerdelen te plakken. Een vloer met een kliksysteem biedt u de kans om in een later stadium nog eens iets te vervangen, terwijl een plakvloer superstrak ligt en voor altijd goed blijft zitten. Noord-Oost Kozijnen doet het werk graag voor u, maar een klikvloer kunt u ook uitstekend zelf installeren. Het is kinderlijk eenvoudig en de klus is zo geklaard. Wilt u de PVC vloer liever plakken, dan kunnen wij dat prima voor u doen. Ook dit is een simpele klus, maar het luistert ietsje nauwer dan de klikvloer. Eenmaal geïnstalleerd is de vloer zeer gemakkelijk te onderhouden. Juist omdat de vloer zo goed tegen vocht kan, kan vuil en vocht er geen grip op krijgen. Dit is prettig in het dagelijkse leven, maar draagt dus ook bij aan de duurzaamheid van de vloer. Omdat hij overal zo goed tegen kan, gaat hij bijzonder lang mee.

   
       
PVC-vloeren zijn eenvoudig te installeren.
   

Het verschil tussen klik en plak PVC

Zoals aangegeven, kan uw kiezen uit een klik- of een plakvloer. We leggen graag het verschil uit:

 • Klik PVC is de dikkere variant van de twee, omdat er dus een kliksysteem in verwerkt zit. Deze vloer is gemakkelijk zelf te installeren, omdat het systeem eenvoudig werkt. Of u nu kiest voor tegels of planken, ze laten zich gemakkelijk aan elkaar klikken. Ook is de vloer gemakkelijk weer uit elkaar te halen, mocht u bijvoorbeeld gaan verhuizen en de vloer elders willen neerleggen.
 • Plak PVC wordt direct aan de vloer geplakt. De vloer moet hiervoor wel eerst geëgaliseerd worden, maar als dat eenmaal is gebeurd kunt u de vloer overal en zonder klikpatronen leggen. De plakvloer is dunner dan de klikvloer en ligt er zeer strak in. Met name bij vloerverwarming is deze vloer zeer geschikt.
 • Welke vloer het beste bij u past, hangt natuurlijk van uw huis af, maar ook van uw wensen. Noord-Oost Kozijnen helpt u graag met het maken van de juiste keuze. Bij ons in de showroom hebben we een uitgebreide selectie aan PVC vloeren om uit te kiezen. Ook kunnen we u al het gewenste advies geven dat u nodig heeft om de juiste keuze te maken.

  Ruime keuze in kleuren en vormen in onze showroom

  Vanwege het flexibele karakter van de PVC vloeren, valt er flink wat te kiezen in zowel de beschikbare kleuren en vormen. Zo hebben we vloeren die een houten- of betonlook hebben, maar ook vloeren in visgraatmotief, of een egale en strakkere variant. Kortom, er is ruime keuze in de aangeboden PVC vloeren en we nodigen u dan ook van harte uit in onze showroom, zodat u in alle rust kan bekijken welke vloer het beste bij u past. En heeft u vragen? Onze medewerkers helpen u graag met het maken van de juiste beslissing.

  Noord-Oost Kozijnen levert altijd maatwerk

  Omdat Noord-Oost Kozijnen voornamelijk in de regio werkt, staan we altijd (letterlijk) dicht bij onze klanten. Dit stelt ons in staat om de lijntjes kort te houden en iedereen van het beste advies te voorzien. Of het nou gaat om kozijnen, deuren, of in dit geval PVC vloeren, we leveren altijd maatwerk. We meten altijd alles zelf in, voordat we aan de slag gaan. Zo weten we zeker dat we altijd aan de door onszelf gestelde standaarden voldoen. Natuurlijk is het, met name bij een klikvloer, mogelijk om de installatie zelf te doen, maar als uw liever heeft dat onze experts het voor u doen, staan we voor u klaar.

  Noord-Oost kozijnen biedt meer dan alleen PVC vloeren

  Onze naam zegt het al, maar natuurlijk bieden we bij Noord-Oost Kozijnen meer dan alleen PVC vloeren. Zo kunt u bij ons terecht voor:

  • Kunststof kozijnen
  • Kunststof deuren
  • Kunststof schuifpuien
  • Insectenwering
  • Binnen- en buitenzonwering

  Contact

  Wilt u ook een PVC vloer in uw huis, of heeft u eerst nog wat meer informatie nodig? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder op weg. Onze showroom biedt een uitgebreide selectie aan voorbeelden, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Profiteer van de voordelen van een PVC vloer, dankzij Noord-Oost Kozijnen.

Neem contact met ons op!