Kunststof kozijnen

Wie thuis houten kozijnen heeft weet hoe onderhoudsgevoelig deze zijn. Ze moeten regelmatig bijgehouden worden om houtrot te voorkomen. Het verven van een kozijn is een arbeidsintensieve klus en wordt daarom ook regelmatig aan een schilder overgelaten, wat weer flink wat geld kan kosten. En een rot kozijn moet volledig vervangen worden, ook bepaald geen goedkope of snelle klus. Daar komt ook nog eens bij dat houten kozijnen niet erg isolerend zijn. De oplossing ligt natuurlijk erg voor de hand: kunststof kozijnen. Ze rotten niet, de verfkwasten kunnen binnen blijven en qua isolatie streven ze de houten kozijnen aan alle kanten voorbij.

Contact opnemen

Contact opnemen

Wilt u meer informatie, een offerte aanvragen of vrijblijvend advies?

Het voordeel van kunststof kozijnen

Iedereen die een huis met houten kozijnen heeft (gehad) weet hoeveel werk er in het onderhoud ervan gaat zitten. Houten kozijnen zijn eigenlijk gewoon een overblijfsel van vervlogen tijden. Wie de kozijnen niet goed onderhoud, ziet ze snel achteruit gaan. De verf bladdert na een tijdje af en kamers met houten kozijnen houden de warmte lang niet altijd goed vast. Een kunststof kozijn is natuurlijk de enige oplossing. Met dubbel, of zelfs triple glas houden deze konijnen de warmte zeer goed vast en het kunststof vereist eigenlijk geen onderhoud. Misschien eens in de zoveel tijd een nat doekje erlangs om het vuil van buiten weg te halen, meer is het niet. En voor wie verknocht is aan het uiterlijk van de oudere kozijnen, is er ook een oplossing: kunststof kozijnen kunnen ook met een hout look geleverd worden.

De voordelen van kunststof kozijnen:

 • Ze gaan een tientallen jaren mee
 • Ze zijn onderhoudsarm
 • Het materiaal is recyclebaar
 • Ze besparen geld dankzij de lage onderhoudskosten en de gunstige aanschafprijs
 • Ze zijn brandwerender dan hout, zo is gebleken uit het Politie Keurmerk Veilig Wonen
 • Ze isoleren beter dan hout

Kunststof kozijnen zijn goedkoper

De tijd dat de aanschaf van kunststof kozijnen vele malen duurder was dan die van houten kozijnen, ligt ver achter ons. Onze kunststof kozijnen liggen qua aanschafprijs al vrijwel gelijk met hun houten evenknieën, maar het geld dat u bespaart op de langere termijn maakt ze echt een veel goedkopere keuze. De uitstekende isolatie zorgt al voor een lagere energierekening, maar ook het geld dat u uitspaart op het gebied van onderhoud, gaat in de loop der jaren flink oplopen. Kies daarom voor kunststof kozijnen en hou de hand jarenlang op de knip.

Noord-Oost Kozijnen biedt maatwerk

Kunststof kozijnen kunnen in elk huis geplaatst worden, maar niet elk huis is hetzelfde. Sterker nog: elk huis is anders. Ook als de hele straat dezelfde woningen heeft, verschillen deze huizen van elkaar in de details. Dat kan met verzakkingen te maken hebben, of misschien zijn er in het verleden kleine aanpassingen gedaan waardoor de details nu van elkaar verschillen. Daarom komen wij altijd persoonlijk langs om alles in te meten, zodat we precies weten welke afmetingen uw woning heeft en waar we dus mee aan de slag moeten. Nieuwbouw of bestaande woningen, we zorgen in beide gevallen voor vakwerk.

Kunststof kozijnen zijn altijd maatwerk.

Woningen in de nieuwbouw kunnen eigenlijk al niet meer zonder kunststof voorgesteld worden, maar ook oude huizen kunnen uitstekend overstappen van hout naar kunststof. Noord-Oost Kozijnen zorgt ervoor dat elk kozijn eerst volledig ingemeten wordt, zodat we niet voor vervelende verrassingen komen te staan bij het plaatsen. Daarom is de plaatsing van elk kozijn perfect maatwerk en weet u zeker dat alles tot in de puntjes wordt afgewerkt en zonder zorgen van uw nieuwe kunststof kozijnen kan genieten. Het plaatsen van kozijnen doen wij in de hele regio, zoals kunststof kozijnen in Emmen.

Een ruime keuze aan kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen komen in allerlei soorten en maten. Niet alleen kunt u kiezen tussen dubbel of triple glas, of wel of geen houtlook, maar er zijn ook vele variaties in bijvoorbeeld de hoeveelheid isolatie die het kozijn kan bieden. Bij ons kunt u kozijnen kopen van het merk Kömmerling. Het Kömmerling-profiel heeft een zeer goede naam en dat is niet voor niets. Het systeem heeft ten eerste een zeer ingenieus montageconcept, waardoor het installeren snel en nauwkeurig kan gebeuren. Daarbij heeft Kömmerling een zeer uitgebreid aanbod aan beglazingen. De dikte gaat tot en met 50 millimeter en is zodoende niet alleen inbraakwerend, maar ook bijzonder geluiddempend. Tevens staat Kömmerling bekend om zijn zeer isolerende werking en houdt hij dus de koude buiten en de warmte binnen. Dankzij de smalle profielen wordt elk strookje lichtinval optimaal benut en het oppervlak van een Kömmerling-kozijn is zeer eenvoudig schoon te houden.

Kunststof kozijnen komen in allerlei soorten en maten en verschillen van elkaar in wanddikte, staaldikte en kwaliteit. Daarbij geldt bij het ene kozijn een andere garantieperiode dan bij de ander. Benieuwd naar het kozijn dat het beste bij u past? Kom naar onze showroom.

Bekijk de kozijnen in onze showroom

In onze showroom vind u allerlei voorbeelden van de merken Kömmerling, Veka en Gealan. Zo kunt u in alle rust de beide kozijnen met elkaar kunt vergelijken. Onze experts staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en zullen u helpen met het maken van de juiste keuze.

Persoonlijk advies en korte lijntjes bij Noord-Oost Kozijnen

Noord-Oost kozijnen hecht veel waarde aan een goede relatie met zijn klanten. Daarom kunt u bij ons altijd rekenen op goed, persoonlijk advies. We komen bij u langs om zelf alles goed in te meten, waarna we de kunststof kozijnen volledig op uw situatie afstemmen. En omdat we altijd goed bereikbaar zijn en niet ingewikkeld doen als er een keer iets aan de hand is, kunt u altijd bij ons terecht voor vragen of advies. We vinden het belangrijk dat we u op dit gebied volledig ontzorgen en dus doen we er alles voor om het plaatsen van de kunststof kozijnen zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Kom bij ons langs voor persoonlijk advies.

Noord-Oost kozijnen biedt meer dan alleen kozijnen

Bij Noord-Oost kozijnen hebben niet alleen een ruim aanbod aan kunststof kozijnen. We leveren veel meer kunststof oplossingen voor uw woning. Zo kunt u bij ons terecht voor:

 • Kunststof deuren
 • Kunststof schuifpuien
 • Insectenwering
 • Binnen- en buitenzonwering
 • PVC vloeren

Contact

Wilt u ook van het onderhoud van uw houten kozijnen af en flink wat geld besparen? Neem dan contact met ons op voor een afspraak. Kom bij ons langs in de showroom en kies het kozijn dat het beste bij u past. Wij meten vervolgens het kozijn nauwkeurig in en dragen natuurlijk ook zorg voor de plaatsing. Zo hoeft u uw geen zorgen meer te maken over de kosten van de schilder, houtrot of het gebrek aan isolatie!

Neem contact met ons op!